Nieuw bij 3D Echo Barendrecht: geprinte 3D echo beeldjes

Wat is een 3D echo beeldje?

Traditionele echografie maakt gebruik van geluidsgolven om beelden van het ongeboren kind te creëren. Dit resulteert vaak in platte, tweedimensionale beelden die weliswaar nuttig zijn voor medische doeleinden, maar soms lastig te interpreteren zijn. Een 3D-echo gaat een stap verder door meerdere tweedimensionale beelden te combineren tot een driedimensionaal beeld. Dit biedt een gedetailleerder en realistischer zicht op de baby.

Nu heeft de technologie een nieuwe sprong gemaakt met 3D-printing. Door gebruik te maken van de gegevens van een 3D echo, kunnen wij een fysiek model van de baby in de baarmoeder printen. Dit model is niet alleen nauwkeurig, maar kan ook als blijvende herinnering dienen.

 

De voordelen van geprinte 3D echo beeldjes

1. Emotionele waarde: Voor aanstaande ouders is het zien van hun ongeboren kind een emotioneel moment. Een geprint 3D-echo beeldje biedt een tastbare herinnering die deze emotionele verbinding versterkt. Het kan zelfs dienen als een bijzonder cadeau voor familieleden. Het kan ook een blijvende herinnering zijn als de zwangerschap afgebroken moet worden, mocht dit het geval zijn dan vragen wij om persoonlijk contact op te nemen om dit te bespreken.

2. Betere visualisatie: Waar 2D-echografie soms moeilijk te interpreteren is, biedt een 3D-beeldje een duidelijke en gedetailleerde weergave van de baby. Dit helpt ouders om de ontwikkeling van hun kind beter te begrijpen en maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de gelaatstrekken beter te zien.

3. Inclusiviteit: Voor ouders met visuele beperkingen kan een 3D-geprint beeldje een manier zijn om hun baby te “zien” door het te voelen. Dit maakt de ervaring van het ouderschap inclusiever en toegankelijker.

4. Eigen beheer: Het voordeel is dat wij dit in eigen huis hebben ontwikkeld en kunnen aanbieden, wij zijn daarom niet afhankelijk van een derde partij. Daarmee kunnen wij ook de wachttijd laag houden. Na circa 3 weken hebben wij het eindproduct gereed.

 

3D echo beeld

 

Het proces van een 3D echo beeldje

Het proces begint met een 3D echo in onze praktijk, waarbij geluidsgolven worden gebruikt om een gedetailleerd beeld van de baby te creëren. Deze gegevens worden vervolgens digitaal verwerkt en geoptimaliseerd voor 3D-printing. Een speciale 3D-printer bouwt het model laag voor laag op, vaak met behulp van veilige en milieuvriendelijke materialen zoals bioplastic (PLA).

De kwaliteit van de echo is afhankelijk van factoren zoals de ligging van je baby, de BMI van de zwangere vrouw en de hoeveelheid vruchtwater. Het advies is om tussen de 12 en 30 weken een echo te laten maken voor het beste resultaat.

 

Prijzen van geprint 3D echo beeldje

Wij houden van overzicht en transparantie. Daarom hebben wij een all-in prijs weten te realiseren voor een geprint 3D echo beeldje:

3D echo beeldje – €299,- (tijdelijk actietarief)

  • Prijs is inclusief 3d echo (20 min)
  • Kleurkeuze zelf te bepalen
  • Beeldje op ware grootte
  • Inclusief fotolijst
  • Vergrotingen mogelijk in overleg, ook met andere lijsten

Wij hanteren dezelfde voorwaarden als bij de reguliere 3D echo, bij een slechte ligging bieden wij een terugkom echo aan. Mocht de echoscopiste op voorhand al oordelen dat er geen mooi beeldje gemaakt kan worden, dan betaal je de reguliere prijs van de echo.

Of je nu een aanstaande ouder bent, een familielid of gewoon geïnteresseerd bent in de nieuwste technologische trends, geprinte 3D echo beeldjes zijn zeker iets om in de gaten te houden. Gelukkig kunnen wij deze nieuwe trend aanbieden in onze eigen praktijk. Zo krijg je een uniek en speciaal kunstwerk, dat als eyecatcher opvalt in je interieur.

Unieke ervaring

De hoogste kwaliteit pretecho beelden in de regio Rotterdam. 3D Echo Barendrecht bied u een volledige en unieke ervaring om kennis te maken met uw kindje.

Wellicht ook interessant