Geslachtsbepaling Echo

Natuurlijk ben je enorm benieuwd naar het geslacht van jouw kleine spruit. Gelukkig hoef je niet te wachten tot de 20 weken echo. Bij ons kun je gelukkig het geslacht eerder laten bepalen en kun je de uitslag direct mee naar huis nemen.

Gelukkig bieden we daarvoor een geslachtsbepaling echo aan. De naam zegt het al, het betreft hier een pretecho waarbij je kunt spieken en het geslacht van je ongeboren kindje gaat bekijken. Wordt het een jongen of een meisje? Dat blijft altijd spannend en natuurlijk ben je erg nieuwsgierig.

Maar wat is het nou precies en wanneer is de beste tijd voor een geslachtsbepaling? Allemaal vragen waar we hieronder antwoord op geven. Of maak hieronder direct een afspraak.

geslachtsbepaling echo

Wat is een geslachtsbepaling echo?

Nu je zwanger bent vraag je je vast ook af of je een jongen of een meisje krijgt. Wil je dat dit een verrassing blijft of kan je niet wachten om het te ontdekken?

Een geslachtsbepaling echo is een pretecho waarbij de echoscopist het geslacht van je ongeboren kindje gaat bekijken. Natuurlijk zie je ook het hartje en de bewegingen van je baby.

geslachtsbepaling echo

Vanaf wanneer kan je geslachtsbepaling?

Bij de 13 weken kunnen wij voor 99% zekerheid het geslacht bepalen. Tussen 14-16 weken van een zwangerschap kunnen de echoscopisten bij 3D Echo Barendrecht het geslacht van de baby zo goed zien dat er geen twijfel kan zijn. Dan is het uitwendig geslacht zo ver ontwikkeld.

Voor een tweeling is dit vanaf 15+0 weken en bij een tweeling is een 2D echo van 20 minuten niet mogelijk (de 2D echo 40 minuten is wel mogelijk).

Gratis vervolg geslachtsbepaling

Indien we het geslacht vanaf 13+0 weken niet in beeld kunnen brengen door ongunstige ligging, bieden we je ook een gratis vervolgecho aan. Dan kijken we gewoon nog een keer. Bij een tweeling geldt dit vanaf 15 weken! Deze korte vervolgafspraak zal uiterlijk binnen een week zijn.

We brengen het geslacht altijd meerdere malen vanuit verschillende hoeken in beeld om jullie zoveel mogelijk zekerheid te kunnen geven. Indien we zelf niet zeker zijn van het geslacht, doen we hierover ook geen uitspraak.

geslachtsbepaling echo jongen

Nooit inwendige geslachtsbepaling echo

De geslachtsbepaling gebeurt in Barendrecht altijd vanaf de buik. Een inwendige echo valt wettelijk onder een medisch voorbehouden handeling waarvoor een medische indicatie is vereist, omdat er risico’s aan verbonden zijn.

Een pretecho is niet medisch noodzakelijk. 3D Echo Barendrecht doet de bepaling van het geslacht dus ALTIJD uitwendig vanaf de buik door middel van een echo.

Ervaring geslachtsbepaling echo

Bij echopraktijk 3D Echo Barendrecht hebben wij vele jaren ervaring met de pretecho geslacht bepaling en het aantal keren dat we het geslacht fout hebben beoordeeld is op één hand te tellen.

We bieden ook een korte 2D echo voor bijv. geslachtsbepaling met – of zonder opname op USB-stick aan. Voor meer extra’s zie onze prijslijst. Je kunt natuurlijk ook als onderdeel van een 3D echo het geslacht gratis laten bepalen.

Geslacht wel of niet in beeld

Voor onze echoscopist met de echo begint, zal ze vragen of je wilt weten of je kindje een jongetje of meisje is en of het op USB-stick moet worden opgenomen.

Mocht je het niet willen weten, zal zij haar uiterste best doen om het niet herkenbaar in beeld te brengen. Als je het wel wilt weten, dan zal zij het geslacht zo duidelijk mogelijk voor jullie in beeld brengen. De echoscopist zal ook een foto van het geslacht maken.

Indien je kiest om het geslacht in beeld te laten brengen kan de echo op verzoek ook op USB-stick worden opgenomen. Het kan natuurlijk dat jullie zelf wel het geslacht willen weten, maar niet het geslacht van jullie kindje aan anderen, aan wie je met trots de opname laat zien, willen prijsgeven. Je kunt dit vooraf aangeven bij de echoscopist. Zij zal dan de opname op de stick splitsen in 2 aparte opnames.

Gesloten envelop geslachtsbepaling

Ben je van plan een gender reveal party te houden? Dan is het uiteraard wel zo leuk als jullie zelf het geslacht nog niet weten en dit pas te weten komen op het feestje zelf. Geef dit even aan bij de echoscopiste. Zijn zal het dan geschreven op een briefje in een gesloten envelop meegeven. De echoscopiste zal dan gedurende de echo voor jullie niet herkenbaar het geslacht vaststellen.

Deze envelop kan je dan afgeven aan de persoon die de ballon vult, de taart maakt of iets anders waarmee je het geslacht van je baby wil onthullen.

Barendrecht geslachtsbepaling echo

Voor een geslachtsbepaling pretecho ontmoeten we jullie graag in onze echopraktijk in Barendrecht in een intieme en persoonlijke sfeer.

Op jullie verzoek kunnen we tijdens een pretecho het geslacht van de baby laten zien en zie je of je kindje een meisje of een jongetje is. Al meer dan 16 jaar doet 3D Echo Barendrecht geslachtsbepaling op zeer kundige en uiterst betrouwbare wijze.

Hoeveel kost een geslachtsbepaling echo?

Een geslachtsbepaling echo van 20 minuten kun je vanaf €49,- bij ons boeken. Je ontvangt bij deze echo ook 3 zwart wit foto’s op professioneel fotopapier en de rest van de foto’s digitaal via e-mail.

Hou er rekening mee dat bij een meerling deze echo niet mogelijk is. Wil je toch de geslachten laten bepalen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Heb je al een andere echo bij ons ingepland staan, zoals een 3D of 4D echo? Dan wordt tijdens deze afspraak ook gratis voor jullie het geslacht van het kindje bepaald. Je hebt dan geen aparte afspraak nodig voor de geslachtsbepaling.

Wordt het een jongen of meisje? Maak vandaag nog je afspraak!

Doen jullie een geslachtsbepaling op basis van de Nub theorie?

Er worden geen officiële geslachtsbepalingen gedaan op basis van de Nub theorie omdat deze methode niet wetenschappelijk is onderbouwd en er geen consistente nauwkeurigheid is aangetoond.

De Nub theorie is gebaseerd op subtiele visuele aanwijzingen tijdens een vroege echografie, waarbij men tracht het geslacht van de baby te voorspellen op basis van de hoek en richting van een klein uitsteeksel, de Nub genaamd. Echter, de ontwikkeling van de geslachtsorganen in deze vroege stadia is complex en kan variëren. Verschillende factoren, zoals de positie van de baby en de ervaring van de echografist, kunnen de interpretatie beïnvloeden.

Als gevolg hiervan wordt de Nub theorie niet als een betrouwbare methode beschouwd en wordt het niet gebruikt als formele basis voor geslachtsbepaling tijdens een zwangerschap. Het is belangrijk om te vertrouwen op meer gevestigde methoden, zoals geslachtsbepalingsechografieën in latere stadia van de zwangerschap, om nauwkeurige informatie over het geslacht van de baby te verkrijgen.

Gezien onze ervaring kunnen wij een geslachtsbepaling vanaf 13 weken aanbieden.

Zie onze blog over de Nub theorie voor meer informatie.