3D Echo

Wil je graag je kindje bewonderen nog voor hij of zij de buik verlaat? Kom langs bij ons voor een 3D pretecho.

Een pretecho is een niet-medische echo waarbij vooral de nadruk gelegd wordt op fotografie en bonding-time met jouw ongeboren baby.

Wij nemen de tijd om je baby mooi in beeld te brengen en staan stil bij wat er allemaal gebeurt in jouw buik.

2D, 3D en 4D echo

Voor een pretecho heb je verschillende opties. Er bestaan 2D, 3D en 4D echo’s. Waar zit het verschil?

2D echo

Een 2D echo is de klassieke zwart-wit echo zoals je vast al bij de gynaecoloog hebt laten maken. Je ziet eigenlijk een doorsnede van het kindje. Ligging is hierbij dus minder belangrijk aangezien je door alle structuren heen kijkt die eventueel voor het gezichtje liggen.

Deze echo is mogelijk vanaf 6 weken zwangerschap. Er is dan al een mooi kloppend hartje te zien. In 2D kunnen foto’s en filmpjes gemaakt worden.

3D echo

Bij een 3D echo wordt er een extra diepte en kleur aan de 2D toegevoegd. Een 3D echo wil zeggen dat er 3 dimensies worden waargenomen: lengte, breedte en diepte. Hierdoor zie je geen dwarsdoorsnede, maar zal je er eerder omheen kijken.

Op die manier zie je duidelijk de vorm van het gezichtje van je baby en kan je gaan zoeken naar gelijkenissen met broer, zus, mama of papa. Een 3D echo is een foto. Wil je liever bewegende beelden zien? Dan kan je gaan voor een 4D echo.

3d echo

4D echo

Bij de 4D echo zul je je kindje zien in levensechte kleuren en beelden met diepte in HD kwaliteit (High Definition) op een groot scherm.

De 4D echo beelden zijn bewegende dieptebeelden (bewegend 3D) en de echo is daarom ook bekend als een live 3D echo (tijd/beweging is de 4de dimensie).

De echografist moet af en toe even in 2D overschakelen om het gewenste deel van je baby te zoeken en een optimale weergave in te stellen. Daarna schakelt hij terug over naar live 3D versie.

Vanaf ongeveer 15 weken kun je al vertederende beelden in live 3D krijgen, ook al is je kindje dan nog héél klein. Idealiter doen we de pretecho tussen de 24 en 30 weken.

Vanaf de 25ste à 26ste week (begin derde trimester) van de zwangerschap zul je goed de vorm van het gezichtje kunnen zien. Waarmee dan ook al goed te zien is of het bijvoorbeeld typisch de mond van mama heeft of wellicht de kin van papa. Met de 4D techniek kun je vaak ook gelaatsuitdrukkingen van je kindje zien, waaronder soms zelfs je kindje zien glimlachen, gapen of duimzuigen.

3d echo

3D echo foto’s op echt fotopapier

Van alle echobeelden kan je foto’s krijgen, zelf van de bewegende 4D echobeelden. Standaard krijg je 6 kleuren foto’s in 10×15 cm in een mooie fotomapje bij de afspraak van 40 minuten. 3 kleuren foto’s bij de afspraak van 20 minuten.

Alle foto’s worden afgedrukt op professioneel fotopapier met een beschermlaag. Deze foto’s blijven jarenlang mooi. Daarmee onderscheiden wij ons van de meeste concurrenten.

Bovendien krijg je bij de afspraak van 40 min. een fotosleutelhanger met daarin een 3D echo foto van je kindje.

3D echo foto’s op echt fotopapier

Van alle echobeelden kan je foto’s krijgen, zelf van de bewegende 4D echobeelden. Standaard krijg je 6 kleuren foto’s in 10×15 cm in een mooie fotomapje bij de afspraak van 40 minuten. 3 kleuren foto’s bij de afspraak van 20 minuten.

Alle foto’s worden afgedrukt op professioneel fotopapier met een beschermlaag. Deze foto’s blijven jarenlang mooi. Daarmee onderscheiden wij ons van de meeste concurrenten. Bovendien krijg je bij de afspraak van 40 min. een fotosleutelhanger met daarin een 3D echo foto van je kindje.

Opties 3D echo

Je kunt bij de echo uit verschillende opties kiezen. Zoals bijvoorbeeld HD-opname op USB-stick inclusief deskundige uitleg, extra kleurenfoto’s, extra fotosleutelhangers enzovoorts.

Hoeveel kost een 3D echo?

Een pretecho van 20 minuten kun je vanaf €69,- bij ons boeken.

Voor de verschillende pretecho’s hebben wij een uitgebreid overzicht van de prijzen. Hier kun je ook zien wat de extra opties kosten.

Pretecho laten maken Barendrecht

Voor een 3D echo ontmoeten we jullie graag in onze echopraktijk, om zo jullie ongeboren kindje te bewonderen. Bovendien heeft onze ruimte een intieme en persoonlijke sfeer

Kundig en ervaren echoscopist

Onze echoscopisten in Barendrecht hebben een medische opleiding in echografie en hebben vele jaren ervaring.

Ze weten ook optimaal gebruik te maken van de uitgebreide software instellingen en mogelijkheden van de high-end echograaf.

Hieronder valt onder meer het gebruiken van de “Photoshop” functies om iets wat voor het gezichtje ligt “weg te snijden”. Hiermee kan het gezichtje duidelijker in beeld komen.

3d echo

Tot slot, hierin zijn we onderscheidend van vele concurrenten. Onder het motto: “Iedereen kan wel een hele dure piano aanschaffen, maar dat betekent nog niet dat je dan ook gelijk goed piano kunt spelen.”

Enkele tips voor je langs komt

We doen bij elke afspraak ons uiterste best om je kindje zo goed mogelijk op beeld te krijgen bij de 4D of 3D echo. Hou er wel rekening mee dat dit niet altijd lukt. Wanneer je baby verkeerd ligt, is het moeilijker om goede beelden te krijgen.

Hoe kan je dit zelf eventueel beïnvloeden? Eet of drink van te voren iets suikerrijk. Je baby krijgt dan wat meer energie en zal ook meer bewegen tijdens de afspraak. Dit vergroot de kans op mooie beelden.

Ben je zwanger van een meerling? Dan ben je ook zeker welkom bij ons! We raden aan om iets eerder te komen, rond de 22 weken, omdat ze dan nog klein genoeg zijn om naast elkaar te kunnen liggen. Vanaf 28 weken liggen ze al vaker in elkaars weg.

Klaar voor jouw 3D of 4D echo? Boek vandaag nog je afspraak! Zit je toch nog met vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.