Beste periode voor een pretecho

Wanneer 3D echo? Het is erg moeilijk om hierop voor iedereen een eenduidig antwoord te geven, want het is ook afhankelijk van wat je zelf wilt. Onze ervaring is dat de meesten komen voor een 3D echo tussen 24 weken en 32 weken zwangerschap.

Heb je een volslank postuur dan is de kans op betere kwaliteit beelden groter naarmate de zwangerschap vordert. Je kunt dan dus beter wat later in de zwangerschap komen, bijvoorbeeld bij 28 – 29 weken in plaats van bij 24 weken. Je buikwand wordt dan door je groeiende kindje steeds meer opgerekt en dus dunner.

Pretecho 12 weken:
Op het moment van 12 weken zie je al een compleet gevormd mensje op het scherm verschijnen. Het kindje meet dan ongeveer 7 cm van kruin tot stuitje. Wat opvallend is, is dat het kindje vaak al actief beweegt. Zie ons blog bericht over “12 weken zwanger“.

Pretecho 13 weken (geslachtsbepaling):
Vanaf 13 weken kun je al veel meer zien. Vanaf 13 weken moet ook te zien zijn of je kindje een jongetje of meisje is. Je kunt dan bijvoorbeeld al zien of het kindje drinkt en er een plasje in de blaas zit. Je kindje is nu ongeveer 9 cm lang van kruin tot billetjes en weegt ongeveer 43 gram. We hebben een leuk blog bericht met aanvullende informatie.

Unieke ervaring

De hoogste kwaliteit pretecho beelden in de regio Rotterdam. 3D Echo Barendrecht bied u een volledige en unieke ervaring om kennis te maken met uw kindje.

Beoordeling van een 4,9 op basis van +500 echte reviews. Bekijk ze hier

Wanneer 3D echo

Geslachtsbepaling altijd vanaf de buik en terugkomgarantie vanaf 13 weken

Bij 3D Echo Barendrecht voeren we geslachtsbepaling altijd uit vanaf de buik. Het gebruik van een inwendige echo (vaginale echo) is wettelijk gezien een medische handeling die een medische indicatie vereist vanwege de bijbehorende risico’s.

Aangezien een pretecho niet medisch noodzakelijk is, voeren wij geslachtsbepaling altijd veilig en comfortabel uit vanaf de buik. 3D Echo Barendrecht doet de bepaling van het geslacht dus ALTIJD uitwendig vanaf de buik door middel van een echo.

Ben je minstens 13 weken zwanger en heeft jouw kleintje tijdens de 2D echo besloten zijn of haar geslacht nog even geheim te houden. Geen zorgen! We bieden je kosteloos een kort vervolgafspraak aan, gepland binnen maximaal één week.

3D echo en 4D pretecho

Pretecho 18 weken
Bij 18 weken is je kindje is ongeveer 20cm lang. Het gezichtje begint zich in 2D wat duidelijker af te tekenen, vooral als het vanaf de zijkant in beeld gebracht kan worden (en profil).

Pretecho 23 weken
Tot ongeveer 23 weken is je kindje nog in zijn geheel in één beeldscherm te zien. Daarna “groeit je kindje uit beeld”, waardoor dit niet meer mogelijk zal zijn. Er zijn al weer wat meer details zichtbaar, zeker als de echoscopist wat inzoomt, zoals op de foto zichtbaar is.

Pretecho 25 weken
Vanaf 25 à 26 weken begint je kindje een onderhuids vetlaagje te krijgen, waardoor het gezichtje dus ook wat voller begint te worden (“bolle (re) wangetjes”). Je kindje is dan ongeveer 33cm lang. Vanaf deze leeftijd worden de beelden van je kindje, dus ook het gezichtje, steeds gedetailleerder. vooral in live 3D weergave.

Pretecho 33 weken
Tot 33 à 34 weken kun je vaak nog mooie beelden van met name het gezichtje te zien krijgen. Pas als je kindje is ingedaald en het hoofdje dan meestal diep in je bekken is “verscholen”, is het voor de echografiste vaak niet meer mogelijk om het gezichtje nog mooi in beeld te brengen. Natuurlijk bestaan er ook uitzonderingen op deze “regel”.
De gratis terugkomgarantie bij ongunstige ligging geldt niet als je 33 weken of verder bent.

2D echo

Bij een 2D pretecho zie je je baby’tje in bewegend zwart-wit beeld in zogenaamde doorsnede weergave. De 2D echo zijn bewegende “platte beelden”, dus zonder diepte. Je ziet hierbij steeds een heel dun plakje (een doorsnede) van het kindje.

Standaard leveren we 6 zwart-wit foto’s in 10×15 cm in een mooie passe-partout bij de standaard 2d echo. Bij de korte 2d echo krijg je 3 zw/w foto’s mee.

De echofoto’s worden afgedrukt op professioneel fotopapier met een beschermlaag. Deze foto’s blijven minstens een mensenleven lang mooi. Met deze professionele foto afdruktechniek onderscheiden we ons van vele concurrenten. Bovendien krijg je een fotosleutelhanger met daarin een 2D echofoto van je kindje (niet bij korte 2D en korte 3/4D echo).

Ervaring
Wel of niet in beeld
Gesloten envelop

Ervaring geslachtsbepaling echo

Bij echopraktijk 3D Echo Barendrecht hebben wij vele jaren ervaring met de pretecho geslacht bepaling en het aantal keren dat we het geslacht fout hebben beoordeeld is op één hand te tellen.

We bieden ook een korte 2D echo voor bijv. geslachtsbepaling met – of zonder opname op USB-stick aan. Voor meer extra’s zie onze prijslijst. Je kunt natuurlijk ook als onderdeel van een 3D echo het geslacht gratis laten bepalen.

Geslacht wel of niet in beeld

Onze echoscopist zal vragen of je het geslacht van je kindje wilt weten en of je de echo op een USB-stick wilt hebben. Als je het geslacht niet wilt weten, zal ze haar best doen om het niet herkenbaar weer te geven. Als je het wel wilt weten, zal ze het duidelijk in beeld brengen en ook een foto maken.

De geslachtsbepaling echo bestaat uit één opname. De tv word uitgezet op het moment dat ik naar het geslacht ga kijken, maar de opname loopt door. Hierover krijg je van tevoren meer informatie.

Gesloten enveloppe

Gesloten envelop geslachtsbepaling

Ben je van plan een gender reveal party te houden? Dan is het uiteraard wel zo leuk als jullie zelf het geslacht nog niet weten en dit pas te weten komen op het feestje zelf. Geef dit even aan bij de echoscopiste. Zij zal de foto met het geslacht er op in een gesloten envelop meegeven. De echoscopiste zal dan gedurende de echo voor jullie niet herkenbaar het geslacht vaststellen.

Deze envelop kan je dan afgeven aan de persoon die de ballon vult, de taart maakt of iets anders waarmee je het geslacht van je baby wil onthullen.

Beoordeling van een 4,9 op basis van +500 echte reviews. Bekijk ze hier

Geslachtsbepaling Barendrecht en tarieven

3D Echo Barendrecht is vooruitstrevend ten aanzien van nieuwe 3D echotechniek en de werkwijze. Dankzij de nieuwste 4D-echoapparatuur en hoogwaardige fotoprinter worden de echobeelden van je kindje nog helderder. Bij onze live 3D echo’s zie je vaak al duidelijk de contouren van het gezichtje van je kindje. Dit biedt de mogelijkheid om te speculeren en te genieten van het raden of het bijvoorbeeld de mond van mama of juist de kenmerkende neus van papa is.

Wij streven ernaar om je bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, want de komst van een kindje is een van de meest prachtige gebeurtenissen in iemands leven.

Hoeveel kost een 3D echo?

Een pretecho van 20 minuten kun je vanaf €69,- bij ons boeken. Voor de verschillende pretecho’s hebben wij een uitgebreid overzicht van de tarieven.

Handige tips en weetjes

Wil je het meeste uit je pretecho-ervaring halen? Hier zijn enkele handige tips en leuke weetjes om te overwegen.

Het avontuur van 14 weken zwanger zijn

Gefeliciteerd met het bereiken van de veertiende week van je zwangerschap! Dit is een spannende mijlpaal, want je bent...
3D echo

De magische 13 weken zwanger – geslachtsbepalingsecho in zicht

Zwangerschap is een opwindende reis vol mijlpalen en verrassingen. Een van de meest spannende momenten voor aanstaande...

Alles wat je moet weten over 12 weken zwanger zijn

Gefeliciteerd! Je bent 12 weken zwanger, wat betekent dat je in het tweede trimester van je zwangerschap bent...

De groeiende wonderen: 8 weken zwanger

Welkom terug in dit avontuur van verwondering! Nu je 8 weken zwanger bent, maken we ons op voor een nieuwe fase van...

De spannende reis van zwangerschap: 6 weken onderweg

Gefeliciteerd, aanstaande moeder! Je bent nu officieel 6 weken zwanger en begint aan een opmerkelijke reis van negen...

Voedzaam begin: gezond eten voor zwangere vrouwen

Zwangerschap is een bijzondere fase in het leven van een vrouw, waarin het belangrijk is om extra aandacht te besteden...

Nub Theorie: het voorspellen van het geslacht van je baby

Als je zwanger bent en nieuwsgierig bent naar het geslacht van je baby, heb je misschien wel eens gehoord van de “Nub...

Het verhaal achter gender reveals: van eenvoud tot sensatie

In de wereld van zwangerschappen en het verwachten van een kind, zijn gender reveals een relatief recente, maar...